RSS Feed
Новини
Mar
2
Как да определя нивото си
Публикувано от Zhivko Georgiev на 02 March 2018 05:07 PM

В Кабината имате достъп до всички нива в избрания от вас езикoв курс. Ето защо определянето на нивото става, след като се запишете в курса. Системата за обучение разполага с тестове за определяне на нивото. Можете да определите вашето ниво и след консултация с преподавател.

Всяко ниво е разделено на две по-малки части - например ниво A1 е съставено от нива А1-1 и А1-2. Ние ви даваме и свобода и гъвкавост. Ако нивото в което сте избрали да се обучавате ви е трудно, можете само с един клик да минете в по-ниско ниво. И обратно. Ако започвате от самото начало (азбука и числа), ние ще ви дадем допълнителни инструкции за началото на вашия курс.

При нас заплащате за време достъп до курса, а не за нивата му.

www.kabinata.com 


Прочетете повече »Aug
20
Да се потопим в езика...
Публикувано от Teacher Koce на 20 August 2015 11:59 AM

Да се потопим в езика, който учим или да се усетим въвлечени в това е нещо, което би ни помогнало много. Изучаването на език и постигането на успех изисква отдаденост. Разбирам, че доста често трудно намираме време за приоритетите си и понякога се усещаме някъде по средата и че не търпим развитие и напредък.

Как да се справим?

Нека акцентираме върху някои основни неща:

  • Говорене - за кой ли път на първо място:

Кабината предоставя изключителна възможност да упражняваме и практикуваме езика в реален диалог с учители за които дадения език е роден - ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ!

 Опитайте се да описвате всичко, което ви заобикаля от статична обстановка до действията, които извършвате, старайте се да използвате различни изрази.

Запитайте се, " Мога ли да кажа това по друг начин?"

Внимание - предполага се, че ще използвате най-вече структури в сегашни времена описвайки нещата, които ни заобикалят или вършим.

 

  • Писане

Започнете да си водите дневник на езика, който учите.  Отделяйте всеки ден по двадесетина минути да запишете случилото се през деня.

Обърнете внимание тук се предполага, че вие ще използвате минали времена описвайки вече завършени действия.

Започнали вече, опитайте се да променяте изразяването си ... Как?  - Търсете сравнения, например - преди и сега или хипотетично изразяване - " Какво бих направил ако...?"

 

  • Четене

Четенето ни предоставя доста възможности- интерпретиране (разбиране), приемане и запомняне на изрази и думи в контекст, ... подобряване на звученето ни (четете на глас).

 

  • Слушане

Възможностите са много - радио, телевизия, музика.

Слушането на езика е едно от най-важните неща, така градим и подобряваме възприемането и разбирането, откриваме граматични структури в реален контекст.

Всичко това носи увереност.


Прочетете повече »Aug
11
Защо е важно да участваме говоримо в уроците
Публикувано от Teacher Koce на 11 August 2015 10:46 AM

Езикът е изразно средство. Започвайки да учим ние се фокусираме върху вярното изразяване в прости изречения описвайки най-често фактическа обстановка и използваме най-популярни, ежедневни изрази. Говоренето тук ни дава и гради увереност в изказа ни. По този начин, също, градим възприемане на езика, с други думи - намираме в реален контекст, че това, което учим стои в дадена, конкретна ситуация.

Словоредът в чуждите езици е понякога доста специфичен и различен затова написах по-горе "вярно изразяване в прости изречения", говоренето ще ни помогне изключително тук, дори смея да кажа, че друг начин няма. В последствие ще се научим да свързваме по-простите изречения в сложни. Това ще ни помогне също да се отърсим от нагласата да прехвърляме (превеждаме буквално) българските изрази в главите ни.

Продължавайки, вече придобили една увереност във вярното изразяване, да продължим да говорим езика е дори още по-важно защото ще трябва да излезем от удобния стил, който вече имаме и да се стараем да използваме нови изрази и граматични структури ....

Когато изпитваме трудности в изказа си ние търсим помощ и опора в родния ни език, тоест логиката и мисленето ни преминава на български, когато това се случи връщането и намирането на добър израз в чуждия език е дори по-трудно...

Как да преодолеем това? Отговорът е един - с много говорене.

Старайте са помните готови фрази, заучавайте глаголи, прилагателни и съществителни заедно с предлозите с който се използват.

Опитвайте се да си съставяте сами примери, споделяйте ги с вашите преподаватели, не се притеснявайте от грешки.


Прочетете повече »