Помощна информация
Само слушател в класната стая
Публикувано от Zhivko Georgiev на 16 May 2014 05:27 AM

Във виртуалната класна стая можете да бъдете само слушател и да не участвате изобщо в разговори в урока, или да участвате само писмено. В такива случаи е препоръчително да обозначите това ваше намерение, с цел да улесните преподавателя и останалите участници. Когато преподавателя знае, че искате да бъдете слушател, няма да ви подканя да говорите и няма да ви задава въпроси. Така се спестява ценно време на цялата група. 

Как да стана слушател? 

  • Списък с курсистите / Number of Attendees – Брой на участниците. Отстрани на този надпис е изписан броят на участниците в класната стая. Отдолу има няколко иконки. Когато натиснете някоя от тях, тя се появява пред името Ви в класната стая.
  • За да укажете, че искате да сте слушател в урока, натиснете иконката със стрелка  , която се намира от дясната страна на полето с иконките.  Натискайки я, променяте Вашия статус на отсъстващ (Away) и преподавателят ще знае, че сте само слушател в класната стая. Можете да използвате този статус и ако излизате временно от часа (напр. до тоалетната) с идеята да се върнете по-скоро. 

Важно: имайте предвид, че иконките са надписи 'YES' и 'NO' са предвидени за бърз отговор на зададен от преподавателя въпрос. Те не указват желание или нежелание за участие в класа.

(59 гласа)
Тази статия беше полезна за мен
Тази статия не беше полезна

Коментари (8)
любка ангелова
20 May 2014 06:26 PM
когато сте в кланата стая като слушател , зачита ли се като време това присъствие?
Кабината
21 May 2014 10:00 AM
Здравейте,

Независимо дали сте слушател или активен участник в класната стая, Ви се зачита като престой.

Поздрави,
Кабината
Златина Георгиева
26 September 2014 06:53 PM
Здравейте,
Тази седмица забелязах, че времето, прекарано в класна стая в четвъртък 25.09 не ми бе отчетено. Миналата седмица 2 пъти бях само слушател, което също не бе отчетено. Надявам се проблемът да бъде отстранен!
Поздрав
Златина
Златина Георгиева
27 September 2014 05:55 PM
Здравейте, моето време в класната стая тази седмица не беше отчетено!
Поздрав
Златина
Кабината
29 September 2014 10:11 AM
Здравейте,

Всичко Ви е отчетено. Има 48 часа забавяне в отразяването на прекараното време в системата.

Поздрави,
Кабината
Златина Георгиева
03 October 2014 06:48 PM
Благодаря за информацията, ще го имам предвид!
Поздрави,
Златина
Анна Влаева
24 March 2015 08:01 PM
Здравейте, може ли да ми кажете значението на останалите иконки от "Класната стая". Освен "отсъстващ " и Yes/ No не намирам информация за другите- една ръчичка, две ръчички, усмихнато човече и червения хикс.
Благодаря предварително!
Кабината
25 March 2015 10:09 AM
Здравейте,

Когато натиснете някоя от тези икони, тя се появява пред името Ви в класната стая. Те показват какъв Ви е статусът в момента в класната стая. Една ръчичка е, когато желаете да отговорите на въпрос, зададен от преподавателя. Две ръчички е ръкопляскане. Червеният хикс е, когато искате да няма икона пред името Ви.

Поздрави,
Кабината
Публикуване на нов коментар
 
 
Име и фамилия:
Email:
Коментари: